Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TSK’nin Fırat Kalkanı harekatını birlikte yürüttüğü ÖSO mensubu cihatçı grupların, TSK’den aldığı tankı IŞİD’e sattığı iddiasını TBMM’ye taşıdı.

İddia bugün BirGün gazetesinde yer almıştı.

Ağbaba, bugüne kadar ÖSO’ya ne kadar silah, mühimmat ve araç verildiğini sordu. Ayrıca IŞİD’e yönelik operasyonlarda Türkiye’de üretilmiş veya TSK envanterinde bulunan malzemelerin ele geçip geçmediğinin de yanıtını aradı.

Ağbaba’nın soruları şöyle:

"1-Tanklarımızın ÖSO adlı yapı tarafından terör örgütü IŞİD’e satıldığı iddiası doğru mudur? Eğer doğru ise konuyla ilgili Bakanlığınızca bir çalışma yürütülmekte midir?

2-Fırat Kalkanı harekatı öncesi ve sonrasında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) isimli yapıya kaç tank, silah, mühimmat, araç ve askeri malzeme verilmiştir? Verilenlerin takibi yapılmakta mıdır?

3-Türk Silahlı Kuvvetlerinin IŞİD terör örgütüne yönelik bugüne kadar yürüttüğü operasyonlarda ele geçirilenler arasında ülkemizde üretilmiş veya TSK envanterinde bulunan silah, mühimmat, araç ve askeri malzeme bulunmakta mıdır?"