Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine 'Türkiye'nin Soros'u' ifadesini kullandıktan sonra tutuklandığını söyledi. Kavala, "Benim tutuklanmam iktidarın muhaliflere yönelik saldırısının bir parçasıdır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mehmet Osman Kavala, Yusuf Emre İper, Mehmet Murat Sabuncu, Ahmet Şık, Akın Atalay, Deniz Yücel, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Fatih Gürsu’yu kaldıkları Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

KAVALA: BÜYÜK BİR HUKUKSUZLUK İÇİNDEYİM

Kavala, kendisinin hükümete yakın medya tarafından hedef haline getirildiğini belirterek “Büyük bir hukuksuzluk ile karşı karşıyayım. Benim tutuklanmam iktidarın muhaliflere yönelik saldırısının bir parçasıdır. Ben ya da eşim Ayşe Buğra’nın FETÖ ile ilişkilendirilmesi rasyonalite sınırlarını aşan bir durudur. Zira 90’larda henüz çok az sayıda insan FETÖ tehlikesinden haberdar iken biz bu tehlikenin farkındaydık ve mücadele ediyorduk” dedi.

Erdoğan’ın kendisi için söylediği 'Türkiye’nin Soros’u' ifadesini hatırlatan Kavala “Tıpkı Büyükada’da toplanan insan hakları savunucularının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilmesi gibi ben de Erdoğan’ın sözlerinin ardından tutuklandım” dedi.