İSTANBUL- Cumartesi Anneleri 438. kez Galatasaray Meydanı'nda buluştu. Bu haftaki eylemde 1995 yılında Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde gözaltına alınıp kaybedilen Osman Buluttekin'in dosyası açıldı.

Eylemde ilk sözü 1995 yılında kaybedilen Murat Yıldız'ın annesi Hanife Yıldız aldı. Kayıpların kendi döneminde yaşanmadığı için sahip çıkmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösteren Yıldız, Roboskî'nin Başbakan Erdoğan döneminde yaşandığını ama faillerinin açığa çıkarılmadığını söyledi.

Eyleme CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı. Bir konuşma yapan Tanrıkulu, Osman Buluttekin'in müvekkili olduğunu söyledi. Buluttekin kaybedilmeden 1 ay önce Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nden tahliye olduğunu ifade eden Tanrıkulu, Buluttekin'in Kulp emniyetine bağlı bir bekçi olduğunu kaydetti.

18 yıldır Cumartesi Anneleri'nin eylemlerinin sürdüğünü söyleyen Tanrıkulu, kayıplar bulununcaya kadar alanlarda olacaklarını belirtti.

Ardından bu haftaki basın açıklamasını Sabire Özdemir okudu. Özdemir, Osman Buluttekin'in akıbeti hakkında bilgisi olanları tanıklık yapmaya, savcıları ise görevlerini yerine getirmeye çağırdı. AKP Hükümeti'ni de gözaltında kaybedilen insanların akibetini açıklamaya davet eden Özdemir, "Başbakan'ın Mısır'daki insanlık suçları için söylediği sözlerle kendisine sesleniyoruz; insanlık suçları karşısında susmak onaylamaktır. Hatta susmak fiili teşfik etmek, o fiile ortak olmaktır. Herkesi insan olmanın sorumluluğunu yerine getirerek kayıplarla ilgili ses çıkarmaya çağırıyoruz" dedi. (ETHA)