CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na grup toplantısına gittiği sırada koridorda yumruk atarak saldırıda bulunan Orhan Övet’in TBMM yerleşkesinde dolaşırken çeşitli güvenlik kameralarına yansıyan yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Güvenlik kamerası kayıtlarında Övet’in yerleşke içerisinde dolaştığı ve kafeteryaya giderek yemek yediği görülüyor. Ayrıca Övet’in kalabalık bir grup içerisinden çıkan takım elbiseli bir kişiyle 3 No'lu kapı önünde tokalaştığı ve ayak üstü kısa bir konuşma yaptığı görülüyor.

SORULMAYAN SORULARI CHP SORDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldıran şahsın basına yansıyan emniyetteki ifadesini, “Normal bir polisin sorması gereken ‘Bir gün önce Facebook sayfasına Deniz Gezmiş’in resmini niye koydun? Bu olaylardan bir gün önce ya da aynı gün kimlerle görüştün, kimlerle buluştun, buluştuğun insanlarla nerede oturdun?’ sorusu yok” sözleriyle eleştirdi.

Tekin’in diğer eleştirileri özetle şöyle:

* Şahsın parlamentoya gelirken telefonunu yanına almaması da dikkat çekici. Hayatında ilk kez gelmiş olduğu TBMM’de nerede duracağını çok iyi biliyor. En stratejik, en kritik BDP’nin grup toplantısının kapısında bekliyor, onların dağılışıyla bizim gelişimiz arasında eylemini gerçekleştiriyor.

* Ne diyor şahıs; ‘Altındağ Belediyesi’nin önünde indim.’ MOBESE sistemlerinde görürsünüz, doğru mudur, doğruysa yalnız mıdır, yanında kimlerin olduğunu çok net görürüz. Mobese sistemleri ve bu kameralar incelendi mi? İncelenirse bu şahısın ifade ettiği cümleler doğru mu değil mi? Bu saate kadar bunlar yapılabildi mi?

* 3 yıllık parlamento mensubu olmama rağmen o koridorları hâlâ ben kavrayamadım, ama hayatında ilk kez gelen farklı siyasi partilerin gruplarını, yemekhaneyi biliyor. Bu sıradan bir insanın olmadığını, profesyonel ve arkasında belli güçlerin olduğunu düşünüyoruz. Yanılmak istiyoruz ama sonuçlara baktığımızda yanılacak gibi değiliz. Aynı zamanda çok pratik bir şekilde polisin GBT’ye bakma şansı vardır, 26 ayrı olayda suç işlemiş birisinin parlamentoya kimliğini verirken GBT’ye bakılmamasını ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğunu da herkes bilmeli. (CNN Türk)