İstanbul Adliyesi’nin bahçesinde organize suç örgütü Şahin ve Sarallar grubu çatıştı. Silahların ateşlendiği çatışmada 1 kişi yaralandı.

Çok sayıda polis ekibi adliyeye gönderilirken, 7 kişi gözaltına alındı.

Polisin müdahalesinden bir süre sonra adliye önünde yeniden silah sesleri duyuldu. Adliyeyi ablukaya alan polis, gözaltı işlemlerine devam ediyor.

İki grup arasında 15 Eylül’de görülen duruşma nedeniyle de adliye koridorlarında tekme tokat kavga çıkmıştı.

Polis ve özel güvenliğin müdahalesine rağmen gerilim uzun süre devam etmişti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Sedat Şahin tutuklu, Burhanettin Saral ise tutuksuz yargılanıyor.

SARALLAR İLE ŞAHİNLER ARASINDA NE YAŞANDI?

Şahin ve Saral grupları arasında ilk çatışma, polis kayıtlarına göre şöyle gelişti:

Hüseyin Saral’ın adamı Mert Altan Sarıyıldız ile Sedat Şahin’in yeğeni Zekeriya Kocaman’ın arasında anlık başlayan bir tartışma sonucu silahlar ateşlenir. Sarıyıldız’ın açtığı ateş sonucu Kocaman felç olur. Şahin bundan Saral’ı sorumlu tutar ve iki aile arasında sonu gelmeyen çatışma süreci başlar. Aralarında yapılan görüşmelerde Saral saldırıyı kabul etmez, ancak tetikçi Mert Altan Sarıyıldız ile birlikte İtalya’ya gider ve orada tutuklanır. Tahliye olduktan sonra da Roma’da sokak ortasında Şahin’in adamlarınca 31 Ocak 2005’te öldürülür.

Bu olayı soruşturan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla başlatılan Sahra operasyonunda, Sedat Şahin’in de aralarında bulunduğu 53 kişi gözaltına alınır, 20’si tutuklanır. Telefon dinlemelerindeki şifreler çözülünce Şahin’in talimatıyla Hüseyin Saral’ın öldürüldüğü iddianamede de yer alır ve 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açılır.

KARŞI SALDIRIDA 5 ÖLÜ

Saral’ın cenazesi ise Atatürk Havalimanı’na geldiğinde aile tabutun başında intikam yemini eder ve Sedat Şahin’in avukatı Atalay Cebesoy’un da arasında olduğu 5 kişiyi öldürür. Bunun üzerine Susurluk davası hükümlüsü Sami Hoştan araya girerek iki aileyi barıştırır.

Ancak anlaşmaya Saral grubunun başındaki isim Burhanettin Saral sadık kalırken, yeğen Yakup Kerem Saral katılmaz. ‘Şahin’ soyadlı birinin vurulmadığını, bu nedenle karşılık vermiş sayılamayacaklarını belirterek anlaşmaya uymayacağını eder. 24 Aralık 2015 akşamı da Nişantaşı’nda Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ile koruması Ferdi Topal uzun namlulu silahlarla taranarak öldürülür. Tetikçi olduğu iddia edilen Hurşit A.’nın Yakup Kerem Saral’la İstanbul’da birkaç kez bir araya geldikleri belirlenir. Bu saldırıyla ilgili Saral grubundan 15 kişi gözaltına alınır, 5’i tutuklanır.