Silopi'de 46 korucunun istifa ettiği iddia edildi.

DİHA'nın haberine göre, Silopi Jandarma Komutanlığı, 14 Aralık 2015 tarihinde bir toplantı düzenleyerek korucuları topladı. Toplantıda koruculara, süren operasyonlara katılmaları gerektiği yönündeki karar bildirildi. 

Toplantıya katılan 46 korucunun tamamının bu kararı reddetiği, askerlerin operasyonlara katılmaları yönündeki ısrar ve tehditleri sonrasında da tepki olarak istifa ettikleri söylendi. 

Saldırılara katılmama kararları nedeniyle hakaretlere maruz kalan koruculara karakoldan ayrılmadan istifa ettiklerine dair imza attırıldığı, 46 korucunun sonrasında da silahlarıyla birlikte Tilqebîn Karakolu'na giderek silahlarını teslim ettiği aktarıldı. Karakola giden korucuların silahlarını toplu olarak almak istemeyen askeri yetkililerin de korucuları 10'arlı gruplar halinde çağırdığı bildirildi.

Silopi'de 24 yıldır koruculuk yapan bir korucunun, saldırılar öncesi telefonla karakola çağrıldığını belirterek "Hemen hemen bütün korucular bu karara karşı geldik. Böyle bir şeyi asla kabul edemeyeceğimiz söyledik. Onlar baskı uyguladı ve tehdit de edildik. Bugün 22'nci gününe giren devlet terörüne katlanamayacağımızı ve bu zulme artık göz yumamayacağımızı belirterek onların silahlarını teslim ettik. Biz 46 korucu olarak böyle bir karar aldık ve istifa ettik" dediği aktarıldı.

(Fotoğraf: Arşiv)