CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün ailesi, güvenlik güçlerinin bölgede başlattığı operasyonların Aygün'ün hayatını tehlikeye atabileceğinden endişelendiklerini açıkladı ve operasyonların durdurulmasını talep etti.

Dün gece, Aygün'ün PKK'li bir grup tarafından kaçırılmasının ardından güvenlik güçleri geniş bir operasyon başlatmıştı. Sık ağaçlarla kaplı arazide başlatılan operasyonun Aygün'ün hayatını tehlikeye atabileceği endişesi taşıyan ailesi arama çalışmalarının durdurulmasını istedi.

Aygün, vekili olduğu Tunceli'nin Ovacık köyünde bir grup militan tarafından kaçırılmıştı.

Anadolu Ajansı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, ''Olayı şiddetle kınıyorum. Güvenlik birimleri ve ilgililer olayı takip ediyor'' dediğini aktardı.

Fırat Haber Ajansı'n da yayınlanan açıklamada Aygün’ün Tunceli-Ovacık yolunda "gözaltına alındığı" belirtilirken bölgedeki operasyonların durdurulması talep edildi.

"Bu gözaltından sonra Ovacık İlçesi’ne bağlı Sal Vadisi, Veng ile Turnuva alanlarına yönelik olarak bir operasyon başlatılmıştır. Gerçekleştirilen bu operasyon Hüseyin Aygün’ün can güvenliğini tehlikeye sokmaktadır. Başta CHP ve kamuoyunun bunu görmesi ve operasyonları durdurtması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Tunceli polisimiz ve jandarmamızca bölgede her türlü arama faaliyetleri başlatıldı'' dedi. (BBC Türkçe)