Polis, çok sayıda çevik kuvvetin desteğiyle Zaman gazetesinin Yenibosna'daki merkezine baskın düzenlerken, bazı dizi yapımcıları da sabahın erken saatlerinde gözaltına alındı.

Türkiye bu pazar sabahına yeni bir operasyon haberiyle uyandı. Fuat Avni mahlasını kullanan twitter kullanıcısının günler öncesinden duyurduğu ve bazı gazetecilerle medya kuruluşlarını da kapsayan Fethullah Gülen Grubu'na yönelik operasyon bu sabah erken saatlerde başladı. Polis, çok sayıda çevik kuvvetin desteğiyle Zaman gazetesinin Yenibosna’daki merkezine baskın düzenlerken, bazı dizi yapımcıları da sabahın erken saatlerinde gözaltına alındı.

Radikal'de yer alan habere göre, polis ekipleri saat 07.15 sıralarında İstanbul Yenibosna'daki Zaman gazetesi binasına geldi. Polis ekipleri, dün geceden itibaren gazete binasına gelerek beklemeye başlayan bir grubun "Özgür basın susturulamaz" sloganlarıyla karşılandı.

Samanyolu TV’de yayınlanan ‘Sungurlar’ ve ‘Tek Türkiye’ dizilerinin yapımcısı Salih Asan da gözaltına alındı. Avukat Fikret Duran da sosyal medya hesabından, STV çalışanlarına yönelik gözaltıların başladığını belirterek, Eskişehir'de Salih Asan'ın, Van'da Engin Koç'un evlerinden alındığını yazdı.

Merkezi İstanbul olan "Kumpas" adı verilen operasyonda aralarında Ekrem Dumanlı, Nuh Gönültaş, Tufan Erdüder, Hidayet Karaca gibi isimlerinde olduğu 32 kişi için gözaltı kararı kararı olduğu öğrenildi.

Twitter’da ‘Fuat Avni’ isimli kullanıcı, son olarak dün gece, Zaman gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 47 ismin gözaltına alınacağını iddia etmişti.

İlgili Haber: Fuat Avni'ye göre Fethullah Gülen de gözaltı listesinde