Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünü protesto sırasında yaşamını yitiren Gaffar Okan Lisesi son sınıf öğrencisi Şahin Öner'in (19) ölümüne dair ön otopsi raporu ailesine verilmedi.

'DELİLLERİ ORTADAN KALDIRACAKSINIZ'

Öner'in amcasının kızı Yasemin Öner, aile olarak ön otopsi raporunu istediklerini; ancak hastane yetkililerinin kendilerine raporun hazır olmadığını belirterek vermediklerini kaydetti. Öner'in kıyafetlerinin de kendilerine verilmediğini söyleyen Yasemin Öner, kıyafetlerin polise verileceği yönünde kendilerine bilgi verildiğini belirtti. Yasemin Öner, "Biz de kendilerine rapor ve kıyafetleri gizleyerek delileri ortadan kaldırarak otopsi raporunu bize vermeyeceksiniz dedik. Biz bu işin peşini bırakmayacağız dedik" dedi.

BABA ÖNER: KESİN OLARAK PANZER EZMİŞ

Acılı baba M. Şirin Öner de, yaşadıkları acılar nedeniyle raporla ilgilenemediklerini ifade etti. Baba Öner oğlunun ölümüne ilişkin akşam saat 23.00 gibi haberdar olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Olaydan haberim yoktu. Oğluma başına gelenlerden ben de haberdar değildim. Saat 23.00 gibi haberdar oldum. Hemen hastaneye koştuk. Şok içindeydik, hala da şok içindeyiz. Panzer çarpması sonucu öldü oğlum. Zaten ailecek hiç birimiz kendimizde değildik. Raporu kim aldığını bilmiyorum. Kesin olarak panzer ezmiş. Çünkü oğlumun ayakları ve kafatası da ezilmiş. Oğlum öldü ne yapacağız ki? Giden gitti. Liseye gidiyordu. Dersleri çok iyiydi. Acımız çok büyük. 5 çocuğum vardı geriye 4 kaldı.”

İHD DE RAPORA ULAŞAMADI

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Diyarbakır Adliyesi'nde yaptıkları tüm girişimlere rağmen henüz ön otopsi raporuna ulaşamadıklarını ifade etti.