İmralı Heyeti Sözcüsü ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, gerilla alanlarına yönelik bombardıman ve siyasi soykırım operasyonlarına sert tepki gösterdi. 

"Bu, askeri bir operasyon değil. Askerler eliyle askerler üzerinden yürütülen tamamen siyasi bir operasyondur" diyen Önder, AKP'nin "toplumsal maliyeti korkunç boyutlara ulaşabilecek bir iktidarda kalma, iktidarı terk etmeme savaşı başlattığını" belirtti.

ANF'ye konuşan Önder, Davutoğlu'nun bugünkü açıklamalarını hatırlattı, "Tarih şunu bir kenara yazsın; Davutoğlu'na bu gazı veren güçler, onu en geç 6 ay içinde tarihin bile hatırlamayacağı siyasi çöplüğe gömeceklerdir. Davutoğlu an itibarıyla Suat Hayri Ürgüplü, Ferit Melen, Naim Talu ve benzerleri gibi bir ara rejim başbakanıdır. Eğer kendisinde siyasi onur ve demokratik bir cesaretin kırıntısı kalmışsa, seçimden önce bütün halkın gözü önünde, 'ben tek başına iktidarı kuracak çoğunluğu elde edemezsem görevi bir başka arkadaşıma devrederim' sözünün gereğini yapar" dedi.

Barışın her şeye rağmen bu topraklarda egemen olacağının altını çizen Önder, "Ancak bunlar memleketin acılarını çoğaltmadan, büyük yorgunluklar yaşatmadan, bu noktaya gelmeye niyetli ve hazır değildir" ifadesini kullandı.

Önder, bugün saat 15.00'de bütün siyasi kurumların eş başkanları ve İmralı Müzakere Heyeti'nin, Salı günü de bütün vekillerin bir araya geleceğini, ortak süreç kararları çıkarıp kararlılıkla hayata geçireceklerini bildirdi.
Önder, dünden bu yana hükümet etkilileriyle bir temas kurmadıkları bilgisini de verdi.