Aralarında PKK'nin kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesi olayında tutuklanan Ömer Güney'in Ankara'daki amcası Zekai Güney  Akşam'a konuştu.

Amca Güney, yeğeni Ömer'in polis ve savcılık ifadelerinde suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Ömer, tutuklanmasına neden olan kamera görüntülerinin üzerinde oynandığını ileri sürmüş. Ömer'in iddiasına göre binaya girerken yanında iki kişi daha varmış. Ama bu iki kişi görüntülerden silinmiş" dedi. Zekai Güney, şunları söyledi:

İKİ KİŞİ BUHARLAŞTI MI?

'Ömer, ifadesinde 'cinayetleri ben işlemedim' demiş. Tutuklanmasına neden olan kamera görüntülerinde oynandığını ileri sürmüş. Ömer'in iddiasına göre, binaya girerken yanında iki kişi daha varmış. Ancak bu kişiler, savcılığın elindeki kamera görüntülerinde yer almıyor. Ömer, görüntülerde oynanarak yanındaki iki kişinin silinerek 'buharlaştırıldığını' ileri sürüyor. Herhalde yanında olduğunu iddia ettiği iki kişinin adını da vermiştir. Bu gelişmeyi, Ömer'in babası benimle paylaştı. Bu bilgi kendisine, Fransa'daki savcılık veya avukatlardan gelmiş.

BABASI 'ANKARA'YA DÜĞÜNE GELDİ' DEDİ

Eğer bu iddia doğruysa Ömer'in can güvenliği de ciddi tehdit altında. Cezaevinde öldürülmesinden veya tahliye edilmesi halinde faili meçhule kurban gitmesinden korkuyoruz. Fransa'nın bu işin dışında olduğuna inanmıyoruz. Böyle bir durumda üç infazın da hiçbir zaman aydınlanmayacağını düşünüyoruz. Ömer'in basında yer alıncaya kadar Ağustos'ta Ankara'ya geldiğini bilmiyorduk, bize uğramamıştı. Bu olay ortaya çıkıp Ömer tutuklandıktan sonra babası ile görüştüm. Ömer, Almanya'dan tanıdığı ve yanında çalıştığı bir ağabeyinin çocuğunun düğüne geldiğini söylemiş.'

AİLE İNANMIYOR

'Çok iyi yabancı dil bildiği için oralardaki Kürt dernekleri ile ilişkiye geçmiş. Oradaki Kürt dernekleri bir nevi buradaki hemşehri dernekleri gibi. PKK bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü, oradaki insanların çoğu ya iltica etmiş ya da kaçak yaşamak durumunda kalan insanlar. Ömer, İngilizce ve Fransızca'yı çok iyi bildiği için tercümanlık yaparak para kazanıyordu. Bu cinayeti işlediğini düşünmüyoruz. Fransızların birkaç güne kadar yeni bilgileri kamuoyu ile paylaşacağını düşünüyoruz.'