Diyarbakır'da İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesinin ardından çıkan olaylarda hayatını kaybeden HDP'li Bayram Dağtan'ın kızı Abide Dağtan, saldırganın daha önce "Kuran kursuna yardım" adı altında evlerine geldiğini ve saldırgana para yardımında bulunduğunu belirtti.

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre, babasının öldürüldüğü sırada olay mahalinde bulunan Dağtan, olay gününü şöyle anlattı:

“Yenişehir’e bağlı Şehitlik Semti’nde sokağa çıkan kontra gruplar, birçok yeri taramaya başladı. Bu sırada Eşit Özgür Yurttaş Derneği’nde olan yöneticiler yaşanabilecek bir provokasyonu engellemek amacıyla aldıkları toplantının ardından mahallede toplanan yurttaşların dağılmasını istedi. Sokaklarda silahlarla gezen kontra gruplar, Sisê Kıraathanesi Derneği ve birçok işyerini taradı. Yapılan saldırılarda dernek yöneticileri Bayram Özelçi ve Emin Ensen katledildi. Bir süre sonra eve geçtim. Kapıya gelen kişi babamı görünce elini tişörtünün altına atıp silah çıkardı.”

"DAHA ÖNCE İKİ ÜÇ KEZ KAPIMIZA GELDİ"

Dağtan, saldırganla ilgili ise “O şahıs daha önce de kapımıza geldi. İki ya da üç kez. Kuran kursu için yardım topladığını belirtti. Hatta para verdiğim oldu. Kişiyi görsem tanırım. Çok eminim kapımıza daha önce de geldi” şeklinde konuştu.