Giresun’un Bulancak ilçesinin Karagöl Yaylasında gölde yüzmek isteyen çocuk boğularak suya battı. Sudan çıkartılan çocuk hareketsiz kalması üzerine öldü zannedilerek üstü örtüldü. İmdat sesine tam bu sırada koşup yetişen bir mühendis çocuğun üstündeki örtüyü kaldırarak suni teneffüs ve kalp masajı yapmaya başladı ve çocuk hayata döndü.

Serinlemek için Karagöl’e giren Vedat Bektaş (13) bir süre sonra gözden kayboldu. Bir süre gölde aranan genç çevredekiler tarafından sudan baygın halde çıkartıldı. Öldü denilerek yol kenarına konulan ve üzeri örtülen çocuğun yaşadığını bölgedeki bir şantiyede mühendis olarak çalışan bir şahıs fark ederek suni teneffüs ve kalp masajı yaptı.

Uzun uğraşlar sonrasında Bektaş hayata dönerken, yakınları bölgeye ambulans çağırdı. Ambulans ile Özel Giresun Ada Hastanesi’ne getirilen genç burada yapılan müdahaleler sonucu hayata yeniden döndü.

Hastanın ilk gelişi ve sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Ada Hastanesi Anestezi, Reanimasyon ve Algoloji Uzmanı Doktor Hasan Yılmaz, “Hasta buraya geldiğinde durumu iyi değildi. Anestezi vererek tamamen uyuttuk. Bu arada hastaya hipotermi uyguladık. 28 saat 34 derecede hastayı tamamen soğuttuk. Vücut sıcaklığını 34 dereceye kadar düşürdüğümüzde beyne giden oksijeni azalttığımız için beyindeki hasar miktarını oldukça aza düşürüyoruz. 36 saat içinde de yavaş yavaş uyandırmaya başladık. Hasta şu anda şuuru açık ve yaptığımız MR’da herhangi bir sorun yok ve hastamızı kısa sürede taburcu edeceğiz” dedi.

“O mühendis gelip müdahale etmiş olmasaydı zaten hasta ölmüş olarak kabul edilmişti” diyen Dr. Yılmaz, ilk yardımın ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.