Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 14 yaşındaki 6 öğrenci hakkında Kürtçe müzik dinleyip, halay çektikleri gerekçesiyle okul yönetimi tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci sınıfta okuyan 14 yaşındaki 6 öğrenci ders arasında Kürtçe müzik dinleyip halay çekti. Öğrencilerin müzik dinledikleri bellek kartını alarak öğrencilerin dinlediği parçaları başka bir yere kopyaladı. Daha sonra durumu okul yönetimine anlatan rehberlik öğretmeni, okul idaresi ile birlikte öğrenciler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

6 öğrenci savcılığın talimatı üzerine polis tarafından 14 Şubat’ta ifadeye çağrıldı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’ne giden çocuklar, ‘Terör propagandası yapmak’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Mahkeme öğrencileri, yetersiz delil sebebi ile adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Öğrencilerin çoğunun yaşadıklarının ardından psikolojik sorunlar sebebi ile okula gitmediği, giden öğrencilerin ise arkadaşları tarafından dışlandıkları iddia edildi. (Fotoğraf: Arşiv)