BirGün’den Serbay Mansuroğlu’nun haberine göre velilerin, öğrencilerin yılbaşı kutlamasını istemediğini savunan milli eğitim müdürü Cemal Yılmaz, WhatsApp üzerinden ilçedeki okur müdürlerine gönderdiği mesajda okuldaki yılbaşı eğlenceleri ve çekilişlerin yapılmamasını istedi.

Yılbaşı kutlamanın Türkiye’nin kültüründe yer almadığını öne süren Yılmaz, bunun yasal olmadığını da söyledi. Yılmaz’ın gönderdiği mesaj şöyle: “Ulusal basında ve velilerimizin bir kısmının çeşitli şekillerde bize ilettiği şikayetlerin anlaşıldığına göre; bu kadar acının yaşandığı ülkemizde ve coğrafyamızda olanlar yok sayılarak yılbaşı eğlenceleri okullarımızda yapmaya çalışan öğretmenlerin olduğu, asla yasal olmayan yılbaşı çekilişi adı altında çocukların zorlandığı, teşvik edildiği anlatılmaktadır. Kültürümüzde ve müfredatımızda yer almayan bu hususun ilgili kişilerle görüşülerek tedbir alınmasını rica ederim.”

MİLLİ EĞİTİM’İN HAKKI YOK"

Eğitim Sen İstanbul 7 No’lu Şube Hukuk Sekreteri Zeynel Özgün ise, yasaklama girişiminin doğru olmadığını belirterek, “Milli Eğitim bürokratlarının görevi insanların neyi nasıl kutlayacaklarını belirlemek değildir. Bu, insanların yaşam tarzlarına ve sosyal hayata müdahaledir ve milli eğitim bürokratlarının buna hakları da yoktur” diye konuştu.

Kutlamaların yıllardan yapıldığını belirten Eğitim Sen Hukuk Sekreteri Zeynel Özgün de, “Mesajda sıralanan gerekçelerin tamamı uydurma ve gerçek dışıdır. Bu tür özel günlerde öğrenciler arasında çeşitli küçük organizasyonlar yıllardan beri yapılmaktadır. Şimdiye kadar ne kimsenin buna zorlandığı ne kimse üzerinde baskı kurulduğu söz konusu olmamıştır” dedi.