2004 yılında öldürülen Gazeteci Yaşar Parlak’ın oğlu Ferhat Parlak, Oktay Ekşi hakkında suç duyurusu bulundu.

 

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 2004 yılında öldürülen Gazeteci Yaşar Parlak’ın oğlu Ferhat Parlak, Çevik Bir ve Oktay Ekşi hakkında suç duyurusu bulundu.

 

Ferhat Parlak, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının isminin, 28 Şubat sürecinde hazırlanan, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir’in imzasını taşıyan ”Andıç” belgesinde geçtiğini, CHP Milletvekili Oktay Ekşi’nin de, 25 Nisan 1998’de, ”Alçakları tanıyalım” başlıklı köşe yazısında, babası ile bazı kişileri hedef gösterdiğini öne sürdü.

 

Babası Yaşar Parlak’ın Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşanan faili meçhul cinayetlerle ilgili kitap yazdığını belirten Parlak, kitabın, satışa çıktıktan birkaç gün sonra yasaklandığını söyledi.

 

Parlak, bu nedenle babası hakkında Diyarbakır 4 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesinde dava açıldığını belirterek, şöyle konuştu:

 

”Babam yaklaşık 3 ay sonra, 18 Ağustos 2004 günü Silvan ilçesi Selahaddini Eyyubi Camisinin avlusunda, bankta otururken ensesine sıkılan tek kurşunla öldürüldü. Cinayet, haberlerde, ’Hizbullah Suikastı’ olarak yer aldı. 7 yıldır verdiğimiz hukuk mücadelesine rağmen babamın katilleri henüz bulunamadı. Yaşar Parlak cinayeti, 17 bin 500 cinayet gibi kayıtlara faili meçhul olarak geçti. Benim babam Kürt sorununun çözümünü desteklediği için öldürüldü. Çevik Bir ve Oktay Ekşi başta olmak üzere, dönemin komuta kademesindekilerle işbirliği yapan ve bu çirkin iftiraya ortak olanlar hakkında Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum. Babamın asıl katilleri Çevik Bir ve Oktay Ekşi’dir. Oktay Ekşi, dokunulmazlık zırhının arkasına sığınarak adaletten kaçamayacaktır.” (milliyet)