Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz bombası fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan için, Okmeydanı’nda eylem yapan Dev Genç’li lise öğrencilerine polis müdahale etti.

Eylem yapmak isteyen öğrencilere mahalleye gelen polisler müdahalede bulundu. Yapılan müdahaleye karşılık verilmesi üzerine ise çatışmalar başladı. Devam eden çatışmalar esnasında Uğur Kurt (27) isimli bir genç, polis tarafından sıkılan gerçek mermi ile vuruldu.

Kurt’a çevredekiler tarafından düştüğü yerde ilk müdahalede bulunuldu. Ardından Okmeydanı SSK Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yoğun Bakım ünitesinde tedavisi süren Uğur Kurt’un hayati durumunun kritik olduğu öğrenildi
Bir çocuk babası ve işçi olduğu öğrenilen Sivas nüfusuna kayıtlı Kurt’un iki akrabasının cenazesi için Okmeydanı Cemevi bahçesinde bulunduğu sırada vurulduğu belirtildi.

Kurt’un hastane önünde bekleyen yakınları, “Uğur’u cemevi önünde vurdular. Alevi olduğumuz için saldırıyorlar” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Doktorların yaptığı açıklamaya göre Kurt’un kalbinin durduğu ve yarım saattir masajı yapıldığı kaydedildi. Halkın Hukuk Bürosu’nun bildirdiğine göre, Kurt kalbi mesajdan sonra çalışmaya devam etti. Kurt’un sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Bu arada polisin Cemevi önünde bulanan halka da müdahale ettiği ve gerçek mermi sıktığı kaydedildi.