İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gece saat 03.00 sıralarında Özel Harekat polislerinin de katılımıyla okmeydanı ve Kağıthane'de daha önceden belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenledi.

Operasyonda "Akrep" diye tabir edilen zırhlı polis araçlarıyla sokak başlarının tutulduğu görüldü. Okmeydanı Kuzey Sokak'ta bir işyeri ve eve baskın düzenlendi. Polis ekiplerinin girdikleri adreslerde bir süre arama yaparken dışarıda ise uzun namlulu silahlarla polisler bekledi.

OPERASYONDA TEM EKİPLERİNE "EYP" ATILDI İDDİASI

Öte yandan Kağıthane Gürsel Mahallesi Seğmen sokaktaki bir binaya yapılan operasyon sırasında polis ekiplerinin bulunduğu bölgeye kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce el yapımı patlayıcı (EYP) atıldığı iddia edildi.

Olay sonrası herhangi bir yaralanma yaşanmazken, bölgeye Özel Harekat polisleri ve "Kartal" diye tabir edilen büyük zırhlı polis aracı sevk edildi.

TEM ve Özel Harekat polisleri, operasyon yapılan binaya ve çevredeki binaların çatılarına çıkarak geniş çaplı arama yaptı.

Aramalar sonucunda EYP atan kişi ya da kişiler bulunamazken, operasyonun içeriği hakkında bilgi verilmedi.