Özgürlükçü Hukukçular Derneği’ne sokağa çıkma yasağının 79 gün sürdüğü Cizre’de yaşanan hak ihlallerine ilişkin hazırladığı rapor “derneğin amacı dışında faaliyet” olarak nitelendirilerek soruşturma başlatıldı. ÖHD Eş Genel Başkanı avukat Ömer Güneş soruşturma kapsamında ifade verdi.

Gazete Karınca'nın haberine göre ÖHD'ye açılan soruşturmanın nedeni, Cizre’de sokağa çıkma yasağı boyunca yaşanan yıkım, sivil ölümler ve hak ihlalleri ile ilgili hazırlanan rapor.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi'nin ÖHD hakkında hazırladığı raporun ardından başlatılan soruşturma kapsamında derneğin eş başkanı avukat Ömer Güneş, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verdi.

Soruşturmada derneğin Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD), Asrın Hukuk Bürosu, Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı (TOHAV) ve Şırnak Barosu ile birlikte hazırladığı Cizre raporu, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın hapishane koşulları ile yaptığı basın açıklamaları gibi bir çok açıklama ve raporu, “dernek amacı dışında faaliyet” olarak nitelendirildi.

Soruşturmada ÖHD Eş Başkanı Ömer Güneş hakkında Dernekler Kanunu’nun 32’inci maddesi gereği idari işlem başlatılması isteniliyor.