Yerel yönetimlerde örgütlü DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, OHAL sonrasında bin 476 üyelerinin işten çıkarıldığını, 185 üyelerinin de iş sözleşmelerinin askıya alındığını açıkladı. Yaşanan hukuksuz olarak değerlendiren Çalışkan, buna örnek olarak işten atılan üyeleri arasında  ölen ve emekli olanlarında yer almasını gösterdi. 

OHAL sonrası “terörle örgütlerine aidiyeti, irtibatı veya iltisakı” olduğu bahanesiyle binlerce kamu işçisi işten atıldı. İşten atmalar yerel yönetimlerde örgütlü DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikasını da etkiledi ve bölge illerinde sendikaya üye bin 476 kişi işten çıkarıldı,  185 üyenin ise  iş sözleşmeleri askıya alındı. Duruma ilişkin sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Genel- İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, yapılanların işçilere ve sendikalarına karşı hukuksuz göstergesi olduğunu söyleyerek, “Masumiyet karinesine ihlal edilerek üyelerimiz işten atılıyor.

Evrensel'de yer alan habere göre, yargı yoluyla kanıtlamadan iş akitlerinin feshinin hukuki temeli yoktur. Örneğin Nusaybin Belediyesi'nde çalışıyorken vefat eden Mehmet Kaygı isimli üyemiz 667 sayılı KHK ile ihraç edildi. Batman Belediyesi'nde ise emekli olan üyelerimiz Selim İş ve Sükrü Acar işten atıldı” dedi. 

Çalışkan, en son Mersin Akdeniz Belediyesi'nde çalışan 100, Tunceli'deki taşeron şirkette çalışan 51 ve Ağrı'da taşeron şirkette çalışan 62 üyelerinin işten atıldığını belirterek, “Tunceli'nde işten atılan 51 üyemiz yerine hemen aynı gün 51 kişi işe başlatıldı. Bu işçilere yapılan hukuksuzluğun göstergesidir” diye dikkat çekti. Çalışkan, OHAL'in işlerini, aşlarını ve sendikalarını etkilediğini vurgulayarak, yaşanan hukuksuzlara biran önce son verilmesini istedi.