Açlık grevine devam eden Esra Özakça eşi Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in duruşmasının ertelenmesinin ardından eşini ziyaret etti.

Açlık grevini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça eylemlerinde 197’nci gününe girerken, 14 Eylül tarihindeki dava tutukluluk halinin devamı kararıyla 28 Eylül’e ertelendi.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’a eşi Semih Özakça’nın duruşmaya götürülmemesini büyük bir haksızlık olarak gördüğünü anlatan Esra Özakça, “İnsanlardan kaçırıldıklarını düşünüyorlar. Duruşmaya işlerini bırakıp, zamanını ayırıp gelen herkese teşekkürlerini iletiyorlar” dedi.

SEMİH ÖZAKÇA 33 KİLO KAYBETTİ

Semih Özakça’nın 53 kiloya düştüğünü açlık grevindeki kilo kaybının 33 kiloya ulaştığını aktaran Esra Özakça, eşinin rahatsızlıklarının her geçen gün arttığını söyledi.

Adil yargılanma koşullarının iki eğitimci için de yaratılmasının zorunlu olduğunu belirten Özakça şunları söyledi:

“İkisi de taleplerinin arkasındalar ve kabul edileceğine inanıyorlar Kimseden haksız yere bir kazanç istemiyorlar. 300 gündür bunu söylüyorlar ve bundan hiçbir şey kaybetmediler, çok umutlular.”

Açlık grevinde 120 günü geride bırakan Esra Özakça’nın da sağlık durumu her geçen gün kötüleşiyor. Boğazında oluşan yaralar nedeniyle sıvı tüketmekte zorlanan Özakça eyleminin başlangıcından bu yana 11 kilo kaybetti.

OHAL Komisyonu’nun çalışmaya başladığını ve açlık grevindeki iki eğitimcinin dosyalarını bir an önce görüşmesi gerektiğini söyleyen Esra Özakça şöyle konuştu:

“Milletvekilleri defalarca söz verdi. Çözülmez bir durum değilken çözülmez bir duruma sokuyorlar. OHAL Komisyonu Nuriye ve Semih’i kaybedince mi dosyalarına bakacak? Anayasal hakkımız olan sendikal mücadeleleri yürütmemiz suç gibi gösteriliyor.”

‘DAKİKALARIN ÖNEMİ VAR’

Sincan Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü içerisindeki hastanede Semih Özakça ile annesi Sultan Özakça ilgileniyor.

Sultan Özakça’nın oğlu için endişelendiğini aktaran Esra Özakça davanın Sincan’a taşınmasına da tepkili. Toplumun tepki üreteceği davaların başka yerlere kaçırıldığını söyleyen Özakça, Nuriye ve Semih için her dakikanın önemli olduğunu söyledi:

“Bu süreçte Anayasa’ya aykırı olmayan tek şey bizim yaptıklarımız. Nuriye ve Semih’in mahkemesi Ankara Adliyesi’nde yapılması gerekirdi. Nuriye ve Semih için bundan sonra dakikaların önemi var.”