SONER AYDIN/ DEMOKRAT HABER

Mersin’de öğrenciler derslerinden çıkarak vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın taziye evine yürüdü.

Türkiye’nin her yerinde protesto edilen Özgecan Aslan katliamına tepkiler giderek artıyor. Öte yandan Özgecan’ın evine ziyaretlerde sürüyor. Mersin’de okuyan öğrenciler derslerinden çıkarak Özgecan için kurulan taziye çadırına yürüdü. Ellerinde “Özgecan’ın hesabı sorulacak”, “#Özgecanölümsüzdür”, “Biz Özgecan’ız” dövizleri açan öğrenciler sık sık ,”Özgecan’ın hesabını soracağız”, “Mersin uyuma Özgecan’a sahip çık” sloganları atarak yürüyüş yaptı. Gelen öğrencileri Özgecan’ın dayısı karşıladı ve taziye ziyaretinde bulanan öğrencilere teşekkür etti.

Öğrencilerin yanı sıra Mersin’in birçok noktasında Özgecan için yürüyüşler yapılırken, Mersin Üniversitesinde de öğrenciler Özgecan için eylem yaptı.

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde gerçekleşen eylemde öğrenciler öce 10 dakikalık oturma eylemi yaptı. Yaklaşık bin öğrencinin katıldığı eylemde yapılan basın açıklamasında, “Özgecan ne ilk ne de son olacaktır. Kısa etek boyu, kızlı erkekli öğrenciler, kadının fıtratı vs gibi birçok tartışmayla kadınları sokakta yürüyemez hale getiren bu zihniyet, tecavüz ve tacizcileri cesaretlendirerek sokağa salmaktadır. Bu zihniyet yıkılmaya mahkumdur. Başta kadınlar olmak üzere toplumun bütün ilerici kesimlerini bu zihniyete karşı ve kadına karşı şiddete, tecavüz ve cinayete karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullanıldı.