Askeri Yargıtay Savcılığı'nın 'ölümünde kasıt olmadığı' yönünde görüş bildirdiği er Sevag Balıkçı'nın annesi "Ben mahkemede 'Bizi başka ülkeye muhtaç etmeyin' demiştim. Ama herhalde edecekler. Şahsen utanıyorum" dedi.

Elazığ Gümüşörgü Jandarma Karakolu’nda görev yaparken Er Sevag Şahin Balıkçı’yı tüfekle ateş ederek öldüren Er Kıvanç Ağaoğlu hakkında, ‘taksirle öldürme’ suçundan verilen dört yıl iki aylık cezanın onanmasını istedi. Askeri Savcı Kemal Bal, sanığın “dış aleme yansıyan davranışlarından” kasıtlı hareket etmediği sonucuna vardı. Sanık Ağaoğlu’nun askeri kurul ve talimatlara aykırı şekilde silahının emniyetini açık tutması, doldur boşalt yapması ve Er Balıkçı’yı doğrultması ise kasıt sayılmadı.

İsmail Saymaz'ın Radikal'de yer alan haberine göre Er Balıkçı’nın annesi şunları söyledi: "Bu bir kaza değil, gözdağıydı. Oğlum 24 Nisan’da öldürüldü. Bu yorumu asla kabul etmiyoruz. Ben mahkemede ‘Bizi başka ülkeye muhtaç etmeyin’ demiştim. Ama herhalde edecekler. Şahsen utanıyorum."

Elazığ Gümüşörgü Jandarma Karakolu’nda görev yapan Er Sevak Şahin Balıkçı, askerliğinin bitimine bir ay kala, 24 Nisan 2011’de karakolun çevresindeki tel örgü çalışmasına dahil edilmişti. Çalışma sırasında güvenlikçi olarak görev yapan Er Kıvanç Ağaoğlu, tüm askeri talimatları ihlal ederek, emniyetini açtığı silahı dolduruşa almış ve Balıkçı’ya tutarak ateş etmişti. Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde geçen yıl biten davada; sanık Ağaoğlu ‘bilinçli taksirle adam öldürmek’ suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün, Astsubay Sadrettin Ersöz ise ‘ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak’ suçundan beş ay hapise çarptırılmıştı.