Ankara Büyükşehir Belediyesi, ağaç kesimi için ODTÜ’ye girdi. TOMA ve çevik kuvvetlerin korumasında yapılan kesime karşı üniversiteliler bir araya geldi.

Sendika.Org'un haberine göre, saat 21.30 sularından itibaren ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri’nin yakınlarından telleri keserek yerleşkeye 16 belediye kamyonu, iş makineleri ile çok sayıda çevik kuvvet otobüsü ve 2 TOMA sokuldu. Ağaç kesim makineleri “gizlice” girdiği yerleşkede TOMA ve çevik kuvvet polislerinin koruması altında hızla ağaç sökümüne başladı.

Bir saat içerisinde onlarca ağaç sökülürken, ODTÜ öğrencileri ve 100. Yıl halkı yıkıma karşı bir araya geldi. Vişnelik Tesisleri'nde bir araya gelen halka, polis gaz bombalarıyla saldırdı. Tesisin otoparkı ve bahçesi gaz bulutu altında kaldı.

'MELİH BAŞKAN'IN KESİN TALİMATI VAR'

ODTÜ içerisinde ve Vişnelik Tesisleri bölgesinde, üzerlerinde belediye yelekleri olan, eli sopalı çok sayıda kişinin bulunduğunun belirtildiği haberde; eli sopalı belediye görevlilerinin, direnişi görüntülemek isteyen BirGün muhabiri Recep Yılmaz’a saldırdığı belirtildi. İşçilerin Yılmaz’a “Kimseyi geçirmiyoruz. Çekeceksen buradan çekeceksin. Melih Başkan’ın kesin talimatı var” dediği öğrenildi.

20′den fazla iş kamyonunun çevik kuvvet kordonu eşliğinde ODTÜ’den toprak ve ağaç parçalarını çıkardığı bildiriliyor.

100. Yıl Migros ve çevresinde ise çatışmalar sürüyor.