ODTÜ’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto eden öğrencilere yönelik polis şiddeti ve bugün (21 Aralık) 12 öğrencinin gözaltına alınmasına yönelik operasyonları protesto etmek için Taksim'de eylem düzenlendi.

Düzenlenen eyleme bir çok gençlik örgütü destek verdi.  

Yürüyüş sırasında, AKP’nin üniversiteye dönük baskıları ve polis şiddeti, hükümetin savaş politikaları ve üniversitenin piyasalaşması protesto edildi.

Eylemciler İstiklal Caddesi'nde, "Her yer ODTÜ, her yer direniş", "AKP'den hesabı gençlik soracak", "Gözaltılar serbest bırakılsın", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.

 Gençlik örgütleri adına hazırlanan ortak açıklamayı Utku Oğul okudu. Oğul, "Erdoğan’ın ODTÜ’ye binlerce polis ve zırhlı araçlar eşliğinde gidişi ile öğrencilere yönelik saldırı ve operasyonları kınadıklarını ve Cihan Haber Ajansı, Zaman ve ATV’nin polisle eşgüdümlü yayınlar yapmalarına yönelik tepkili" olduklarını dile getirdi.

Oğul şöyle konuştu:

"Bu direniş bir kere daha göstermiştir ki, Tayyip’e ve milliyetçi muhafazakar AKP iktidarına karşı hala en gür ses, en güçlü karşı koyuş üniversitelerden yükselmektedir. AKP bir kere daha susturmaya, sindirmeye çalışıyor. 'AKP'ye karşı olmanın cezası, operasyon, baskı, şiddet, tutuklamadır' diyor. Buradan ODTÜ direnişini bir kere daha selamlıyor ve sahipleniyoruz." (sendika.org)