Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gece baskını ile ODTÜ ormanlarına yönelik 'ağaç katliamı'na karşı üniversiteliler eylem düzenledi. Binlerce ODTÜ’lü, “rantın yoluna 5000 fidan dikiyoruz” diyerek ağaçların yok edildiği alana yürüdü. Polis öğrencilere saldırdı.

FİDAN EYLEMİ

Yaklaşık 3 bin ODTÜ'lü halen süren inşaatın yanında fidanları dikti. Fidan dikilirken çevik kuvvet ekipleri de çok yoğun 'güvenlik önlemleri' aldı. ODTÜ'lü öğrenciler, akademisyenler ve mezunlar binlerce fidanı ODTÜ ormanının yanındaki boş araziye elleriyle dikerken 'Melih Gökçek elini ODTÜ'den çek', 'Ahmet Atakan ölümsüzdür', 'Bu daha başlangıç, mücadelemiz devam edecek' sloganları attı.

Eylem sırasında polis helikopteri öğrenciler üzerinde alçak uçuş yaptı. Helikopter öğrencileri videoya alırken öğrenciler de 'Toma boş durma fidanları sula' şeklinde slogan attı.

Polis ODTÜ’lüleri yol inşaatının sürdüğü alana sokmazken, inşaat çevresine binlerce fidan dikildi.

ODTÜ'de 5 bin fidan dikerek ODTÜ'den geçecek olan yola tepki göstermek isteyen öğrencilere ise Çevik Kuvvet ekipleri TOMA ve Akrep'lerle saldırdı. (Cumhuriyet, Sendika.Org)