Göktürk-2 Uydusu'nun Çin'den uzaya gönderilmesini canlı izlemek üzere TÜBİTAK'ın ODTÜ yerleşkesi içerisindeki Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'ne gidecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öğrenciler tarafından protestoyla karşılandı.

ODTÜ'lü öğrenciler, "Bilimi satan, emperyalist savaş çığırtkanı Tayyip ODTÜ'den defol" yazılı pankart arkasından Fizik Bölümü kantini önüne yürüyüşe geçti.



8 TOMA ve iki bine yakın çevik kuvvet polisi yerleşkeye konuşlandırıldı. Öğrencilerin yürüyüşüne polis gaz bombaları ve TOMA'larla müdahale etti, öğrenciler de polise taşlarla karşılık verdi.

ODTÜ'deki çatışmalar yerleşkenin farklı noktalarında devam ederken, protestocu öğrenciler tarafından kurulan barikatlara ise polis, tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etmeye çalışıyor.

Yerleşkede yoğun gaz kullanımı olduğu görülürken,  yaralanan ve baygınlık geçirenler var.

Yaralanan ve baygınlık geçiren üniversiteliler için çağrılan ambulansların yerleşkeye girişinin ise polisler tarafından engellendiği söyleniyor. İçeriye girebilen bir ambulansa ise gaz bombası atıldığı gelen bilgiler arasında. Sağlık çalışanlarının da fenalaştığı bildiriliyor.

Fotoğraflar: sendika.org