Müvekkilleri ile görüşme talepleri 3 yıldır engellenen Öcalan'ın avukatları, müvekkilleri ile görüşmek için başvuruda bulundu. Avukatlar başvuruları kabul edilse de edilmese de müvekkilleri Öcalan il görüşmek için Gemlik'e gidecek.

Avukatlar görüşlerinin engellenmesi durumunda protesto için basın açıklaması yapacak.

Müvekkilleri PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşme talepleri 27 Temmuz 2011 tarihinden itibaren "hava muhalefeti", "gemi bozuk" gibi gerekçelerle engellenen Öcalan'ın avukatları, yarın müvekkilleri ile görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundu.

Aralarında Asrın Hukuk Bürosu avukatları İbrahim Bilmez, Cengiz Çiçek, Rezan Sarıca, Cengiz Yürekli, Ömer Güneş'in de bulunduğu yaklaşık 15 avukat, yarın görüş başvuruları reddedilse de Gemlik Jandarma Komutanlığı önüne giderek müvekkilleri ile görüşme taleplerini iletecek. Avukatlar görüşmelerinin engellenmesi durumunda ise Jandarma Komutanlığı önünde yapacakları basın açıklaması ile fiili görüş yasağını protesto edecek.

Öcalan'ın avukatlarından İbrahim Bilmez, "Yaklaşık 3 yıldır müvekkilimiz hiçbir avukatı ile görüştürülmüyor. Ve hala komik bir şekilde hava muhalefeti ve gemi bozuk gerekçeleri öne sürülüyor. Bununla birlikte tüm Türkiye'nin malumu olan bir çözüm süreci de devrede. Müvekkilimizle gidip görüşen siyasi heyetler var. Devlet adına gidip görüşen heyetler var. Fakat avukatlar gideceği zaman gemi bozuluyor. Bu işin bir boyutu" diye konuştu.