Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının, Öcalan'la görüşmek için Bursa Cumhuriyeti Savcılığı'na ve İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi Müdürlüğü'ne 4. kez yaptığı başvuruya da olumsuz yanıt verildi. Geçtiğimiz hafta Çarşamba ve Cuma günlerinin ardından dün de "hava muhalefeti" gerekçesi gösterilerek yapılmayan görüşme sonucunda avukatlar, yarın gerçekleştirmek istedikleri görüşme için bugün 4. kez ilgili kurumlara başvuruda bulundu.

Başvurunun ardından akşam saatlerinde İmralı Cezaevi Müdürü tarafından telefonla aranan avukatlara, yine "hava muhalefeti" gerekçesiyle görüşmenin gerçekleştirilemeyeceği ifade edildi. Cezaevi müdürü, avukatlara "15 Ağustos Pazartesi günü için yarın yeniden başvurabileceklerini" ifade etti.

Pazartesi günü gerçekleştirilmesi muhtemel görüşme için avukatlar yarın yeni bir başvuru yapacak.

‘ÖCALAN İLE GÖRÜŞTÜRÜLMEME DEVLET POLİTİKASI'

Öcalan'ın avukatlarından İbrahim Bilmez "Müvekkilimiz Sayın Öcalan'la görüşmelerimiz engelleniyor bunu bir devlet politikası olarak görüyoruz devlet istediği zaman bizi görüştürüyor istemediği zaman görüştürmüyor kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapıyoruz" dedi.

Müvekkili Öcalan'la görüşme haklarının çoğu kez engellendiğini ve bunun defalarca yaşandığını belirten Bilmez, müvekkili Öcalan'la görüşmek istediklerini ve bunun en doğal haklarını olduğunu ancak görüşmelerin çoğu kez bilinçli bir şekilde engellendiğini söyledi.

Müvekkili Öcalan'la görüştürülmemesinin bir devlet politikası olduğunun altını çizen bilmez "Devlet istediği zaman bizimle görüştürüyor istemediği zaman bizimle görüştürmüyor bu keyfi bir şeydir son 2 hafta içinde görüşmek için birkaç defa başvuru yaptık ama başvurularımıza hava muhalefeti olumsuzdur diye görüşme talebimize olumsuz cevap geldi cezaevi yetkilileri hava rüzgâr derecesi 4,6 diyorlar oysa biz bu derecede defalarca görüşme gerçekleştirdik" dedi.

Pazartesi ve Çarşamba günü görüşmek için başvuru yapacaklarını dile getiren bilmez yaşanan görüşme engelini İşkenceyi İzleme Komitesi (CPT)'yeaktardıklarını ve kamuoyuna da duyarlılık çağrısında bulunduklarını söyledi.

ANF