İmralı görüşmelerinde ikinci ziyaret yapıldı. Heyet, 9 saatlik görüşmenin ardından İmralı'dan döndü. Pervin Buldan, Altan Tan ve Sırrı Süreyya Önder İmralı dönüşü kısa bir açıklama yaptı.

Öcalan verdiği kısa mesajda KCK’nin alıkoyduğu bazı devlet görevlilerin serbest bırakılmasını isterken, tarihi bir süreç yaşandığını belirterek tüm tarafların dikkatli ve duyarlı olması uyarısını yaptı.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın sabah saatlerinde başladığı ziyaret sona erdi.

Öcalan'ın heyete 3 mektup verdiği belirtiliyor. Öcalan'la görüşmede neler konuşulduğuna dair açıklamayı Pervin Buldan yaptı. Sorulara yanıt vermeyen Buldan, Abdullah Öcalan'dan gelen bir mektubu okudu:

"Önce basına emeklerine duyduğum saygıdan dolayı saygılarımı iletiyorum. Bu görüşme tarihi bir adımdır, tarihi bir süreç yaşıyoruz. Bütün taraflar bu süreçte çok dikkatli ve duyarlı olmalıdır. Devletin ve PKK'nin elinde tutsaklar var. PKK elindeki tutsaklara iyi davranmalı. Umarım en kısa zamanda ailelerine kavuşurlar."

Bu açıklamanın ardından başka bir açıklama yapmayacaklarını ve soru almayacaklarını belirten heyet "Bütün notları ve açıklamaları gerektiğinde eş başkanlar yapacaktır" diyerek bölgeden ayrıldı. Ayrıntılı açıklamaların ilerleyen günlerde yapılacak değerlendirmelerden sonra yapılması bekleniyor.