Arjantin'de Che Guevaracı Gençlik Hareketi'nin yıllık yönetim toplantısında Abdullah Öcalan Onursal Başkan olarak seçildi.

Her yıl yapılan yönetim toplantısında bir onursal başkan belirleyen Che Guevaracı Gençlik Hareketi bu yıl, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ı onursal Başkan olarak seçti.

ANF'deki habere göre; daha önceki yıllarda Che Guevara, Fidel Castro, Hugo Chavez, Arjantinli gerilla önderlerinden Mario Roberto Santucho gibi önemli kişiliklerin seçildiği onursal başkanlık bu yıl Abdullah Öcalan’a atfedildi.

Bu yılki merkez yönetim toplantısını sembolik olarak Öcalan’ın Türkiye'ye getirildiği tarih olan 15 ve 16 Şubat'ta gerçekleştiren Guevaracı Gençlik Hareketi iki sayfalık bir açıklama yayınladı.

Yayınlanan açıklamada, "Öcalan Önderliğindeki PKK mücadele tarihi, Kürdistan’da geliştirilen gerilla mücadelesi, Kürdistan’da ve Diasporada Kürt halkının Başkan Öcalan önderliğinde geliştirdiği mücadele, Demokratik Konfederalizm ve yeni paradigmanın dünya halkları açısından önemi" gibi konulara ayrıntılı olarak değinildi.

Kuruluşun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“10 yıl boyunca Başkan Öcalan, askeri bir kamp olan İmralı adasında tek tutuklu olarak bulunuyordu ve yoğun baskı ve tecrit politikalarına maruz kaldı. Aynı dönem tüm demokratik hareketler yoğun tutuklama, katliam ve baskılara maruz kaldılar. Kürt özgürlük hareketi eksenli tüm demokratik girişimler anti terör yasaları çerçevesinde bastırılmak istendi ve günümüzde 10 binin üzerinde tutuklu bu politikalara maruz kalmaktadırlar.

KCK çatısı etrafında örgütlenen, tıpkı Batı Kürdistan-Rojava halkının tümünün olduğu gibi, Kürdistan’ın dört parçasından örgütlenmeler Başkan Öcalan’ı Önderi olarak benimsemiştir.

Bugün Rojava’da ilan edilen otonom bölgeler, YPG savaşçılarının emperyalistlerin saldıkları Al Kaida vb çetelere karşı yürüttükleri kahramanca direniş Başkan Öcalan’ın rehberliği temel alınarak yürütülmektedir.

PKK ve KCK önderliğinde geliştirilen bu devrimci mücadelede yine Başkan Öcalan’ın Önderliğinde ve büyük katkılarıyla kadının özgürleşmesi konusunda bölgede bir devrim yaşanmıştır. KCK ve PKK önderliğinde oluşan tüm kurum ve örgütlenmelerde bir kadın bir erkek olmak üzere benimsenen eş başkanlık sistemi tüm dünyaya örnek teşkil etmektedir.

Bir çok değişik örnekle izah edebileceğimiz Orta Doğu’nun kalbinde devrimci gelişmeler ve kazanımları Başkan Öcalan’a borçluyuz. Başkan Öcalan’ın, Dünya halklarının düşmanı Kapitalist moderniteyi ve kapitalist ulus devlet modellerini sorgulayarak geliştirdiği Demokratik Konferderalizm düşüncesi tüm dünya halklarının örnek alabileceği çözümleri içermektedir. Sadece Kürdistan’da değil tüm Orta Doğu’da halkların, kültürlerin kardeşliği ve sosyalist adil bir yaşamın somut çözüm önerileri ve yeni paradigmasıyla Abdullah Öcalan’ı Che Guevaracı Gençlik Hareketinin Onursal Başkanı olarak ilan ediyoruz.

Ve bu temelde diyoruz ki :

¡Bijî Serok Apo! ¡Viva el Presidente Öcalan!

Bijî Serok Apo Yaşasın Başkan Öcalan”