Pkk lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı görüşme Fırat Haber Ajansı'nın internet sitesinde yayınlandı. Öcalan önümüzdeki altı ayın çok kritik olduğunu belirterek: 'Demokratik çözüm için son şans. Aksi taktirde çatışmalar başlar, korkunç bir savaş gelişebilir.' ifadelerini kullandı.

CEMAAT İLE UZLAŞI
Çözüm için en büyük engelin Akp olduğunu söyleyen Öcalan, Gülen cemaati ile ittifak değil uzlaşma aradıkların belirtti.

Basında konunun yanlış yorumlandığını söyleyen Öcalan: ''Ben kendilerinin katkılarını istedim. Toplumsal barışa katkı sunmalarını istedim. Onların da etkilediği geniş kitleler var. Bu çabaların ortaklaşması, barış için yararlı olacaktır. Barış, kutsal bir iştir. İnsanlığa da en büyük hizmettir. İslam'ın özüne de uygundur.” dedi.

ERGENEKON BUZDAĞI'NIN GÖRÜNEN KISMI
Ergenekon operasyonlarına da değinen Öcalan: “Ergenekon tutuklamaları kimseyi yanıltmasın. Bu, Iceberg'in (Buzdağı) görünen yüzüdür, gölgedir, asıl gövdesi dışarıdadır. İçerideki gazeteciler de bas bas bağırıyor, “biz içerideyiz asıl sorumlular nerede?” diyorlar. Şimdi asıl önemli şeyi söylüyorum; AKP, iktidarını sürdürmek için bu çeteci eğilimle, asıl sorumlularla uzlaştı, o yüzden sorunu çözmüyor. Bunun iyi anlaşılması gerekiyor.'' yorumunda bulundu.