PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere dün İmralı Adası'na giden kardeşi Mehmet Öcalan ile Asrın Hukuk Bürosu avukatları bugün İstanbul'dan Diyarbakır’a hareket etti.

Kentte açlık grevine girenlerle yapılacak görüşmenin ardından Öcalan ile yapılan görüşmenin ayrıntılarının açıklanması bekleniyor.

İmralı Adası'nda tutulan Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere dün Adalet Bakanlığı tarafından verilen izin ile adaya giden kardeşi Mehmet Öcalan, akşam saatlerinde adadan döndü.

Görüşmenin ayrıntılarına ilişkin açıklama yapması beklenen Mehmet Öcalan, herhangi bir açıklama yapmadan Gemlik Jandarma Komutanlığı'ndan ayrıldı.

Gemlik'ten İstanbul'a dönen Mehmet Öcalan, gece saatlerinde vardığı kentte Öcalan'ın avukatlığını üstlenen Asrın Hukuk Bürosu avukatları ile bir araya gelerek Öcalan ile yaptıkları görüşmenin detaylarını paylaştı.

Yapılan bu görüşmenin ardından Mehmet Öcalan ile Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Mazlum Dinç, bu sabah uçakla Diyarbakır’a hareket etti.

Burada aralarında DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven ile HDP milletvekilleri ve belediye başkanlarının da bulunduğu açlık grevcileriyle eylemin sürdüğü DBP İl Örgütü binasında bir araya geleceği öğrenilen Mehmet Öcalan ve Av. Mazlum Dinç'in görüşmenin ayrıntılarını eylemcilere aktaracağı öğrenildi.

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve açlık grevcileri 14.00’de basın açıklaması düzenleyecek.

(Kaynak: DİHA)