15 Temmuz darbe girişiminin ardından Abdullah Öcalan'ın avukatları, müvekkilleri ile görüşme taleplerinin sürekli olarak reddedilmesi üzerine, Adalet Bakanı ile görüşmek üzere bakanlıktan randevu talebinde bulundu.  

Öcalan ile görüşme koşullarının sağlanması için Adalet Bakanı’lığına  başvuru yapan avukatların dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:  

"İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutulan müvekkillerimiz Sayın Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veksi Aktaş'tan özellikle 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden bu yana haber alamamaktayız.  

Tam olarak 1 aydır hiçbir şekilde müvekkillerimizden haber alamama durumu avukatları olarak 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana yasadışı ve keyfi bir şekilde İmralı Adası'nı da ziyaret edemememizin çok çok üstünde kaygı verici bir hal almıştır.  

Cumhuriyet tarihinin en kaotik ve tehlikelerle dolu riskler barındıran bu dönemde müvekkillerimizin can güvenliğinden maddi ve manevi bütünlüklerinden endişe duymamız ahlaki ve vicdani bir sorumluluk olduğu kadar mesleki hak ve ödevimizdir.  

Bu nedenlerden ötürü İmralı'ya erişimimizin devletin pozitif yükümlülüğü gereği ivedilikle sağlanmasını ve yapmış olduğumuz başvuru ve girişimlerle ilgili bakanlığınızı bilgilendirmek, müvekkillerimiz hakkında bilgi almak amacıyla Adalet Bakanı sayın Bekir Bozdağ başta olmak üzere bakanlığınızın ilgili birim ve yetkilileri ile görüşme koşullarımızın oluşturulmasını talep ediyoruz."  

(Kaynak: DİHA)