ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD özel temsilcisi Brett McGurk, Minbic'i IŞİD’den kurtarmak amacıyla 1 Haziran'da başlatılan operasyonun komutasında yer alan Minbic Askeri Meclisi Üyesi ve Şems El-Şemal Taburu Komutanı Faysal Ebu Leyla’nın hayatını kaybetmesiyle ilgili mesaj yayımladı.

Faysal Ebu Leyla'nın yaşamını yitirmesi ile ilgili Twitter'dan mesaj yayımlayan Brett McGurk, "Dualarımız doğum yeri Minbic'i IŞİD teröristlerinden kurtarmak için düzenlenen operasyonda hayatını kaybeden komutan Ebu Leyla ile birlikte" dedi.

Ebu Leyla, Kobani’de IŞİD’e karşı savaşmış ve bir kaç kez yaralanmıştı.

OBAMA TEMSİLCİSİNDEN EBU LEYLA İÇİN MESAJ

Ebu Leyla'nın yaşamını yitirmesi Minbic ve Rojava’da büyük üzüntü yaşanmasına neden olurken, ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD özel temsilcisi Brett McGurk da sosyal medyada mesaj yayımladı. McGurk mesajında, "Dualarımız doğum yeri Minbic'i IŞİD teröristlerinden kurtarmak için düzenlenen operasyonda hayatını kaybeden komutan Ebu Leyla ile birlikte. Demokratik Suriye Güçleri Minbic'te IŞİD'e karşı kazanımlarına devam ediyor. IŞİD'in yabancı savaşçıları Paris ve Brüksel başta olmak üzere saldırıların sorumluları Minbic'i kullanıyordu" dedi.