Dolmabahçe’deki Bezm-i Âlem Valide Sultan Camisi müezzini Fuat Yıldırım’ın, Başakşehir Kayabaşı Camisi’ne geçici görevle gönderilmesinden 2 ay sonra bir kez daha yeri değiştirildi.Bu kez Galata’daki Arap Camisi’ne gönderilen Yıldırım yakın çevresine, eşinin tedavisini kolaylaştıracağı için yeni görevlendirmenin ‘sürgün değil, tasarruf’ olduğunu söyledi.

Gezi direnişi sırasında göstericilerin, müezzinlik yaptığı Dolmabahçe’deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’ne sığınmalarına izin veren, iddialara karşı “Göstericilerin camide içki içtiğini görmediğini” söyleyen Fuat Yıldırım, bir kez daha geçici olarak görevlendirildi. Yıldırım, Beyoğlu bölgesinde bulunan Galata Arap Cami’sinde görev yapacak. Yıldırım, Gezi eylemleri sonrası hakkında açılan soruşturmanın ‘selameti için’ 2 ay önce Başakşehir Kayabaşı Camisi’ne geçici görevle gönderilmişti.

Hürriyet'ten Gülen Aydın'ın haberine göre, Yıldırım, ‘bir kez daha sürgün edildiğini’ söyleyen MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın iddiasına karşılık yakın çevresine "Sürgün değil, Diyanet İşleri Başkanı Görmez Hoca’nın tasarrufu” diyerek şunları söyledi:

'GÖRMEZ'İN TASARRUFU'

"Hakkımda devam eden teftişin selameti açısından, 5 aylığına Dolmabahçe’den 45 kilometre uzaklıktaki Kayabaşı köyüne atandım. Eşim maalesef lösemi hastası. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyor. Görev yerimin uzaklığı nedeniyle tedavi aksamasın diye rapor almıştım. Kadrom hâlâ Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’nde. Lojmanım da caminin içinde. Diyanet İşleri Başkanı Görmez Hoca’nın tasarrufuyla, sıkıntı çekmeyelim diye hem hastaneye yakın hem de evimize 1 kilometre ötedeki Galata Arap Camisi’ne geçici görevle gönderildim."

'HABERLER RENCİDE EDİYOR'

"Eşim 8 ay kemoterapi gördü. Aldığı ilaçların tahribatları nedeniyle haftanın 3-4 günü hastaneye gidiyoruz. Hem tedavi hem de rutin kontrol için. Hakkımda çıkan haberlerde hastalığından da söz edilmesi eşimi rencide ediyor. Hastalığını unutsun diye bu seneye kadar her sene bir kursa gönderiyordum. Bu haberler yüzünden dışlandığını hissediyor. Kursa gitmedi bu yüzden."

'SEÇİME KADAR KULLANILACAK, EMEĞİM GÖLGEDE KALDI'

"Eski müftüm İhsan Hoca (CHP Milletvekili İhsan Özkes) sağ olsun, eşimin hastalığını da kamuoyuna açıkladı. Siyasi sürece hastalığı karıştırdılar. Maalesef bu mesele seçime kadar kullanılacak. Benim Dolmabahçe Camisi’ndeki onca yıllık emeğim, yatırımlarım gölgede kaldı."