YPS, bir açıklama yaparak Mardin'in Nusaybin ilçesinden güçlerini çektiklerini duyurdu. YPS açıklamasında Alika (Tunç) Mahallesi'nde kalan sivil insanlar ve çocuklar olduğunu, yaralı yurttaşların olduğunu belirterek, siviller için harekete geçilmesi çağrısı yapıldı. 

JINHA’nın haberine göre; Alika (Tunç) Mahallesi'nden Yasemin Erkol, Med Nuçe televizyonunda programa telefonla bağlanarak, yanlarında çocukların ve annelerinin bulunduğunu, çocukların çoğunun yaralı olduğunu söyledi. Yasemin Erkol, bulundukları yerde 35 sivilin olduğunu söyleyerek, "Kimseyi görme durumumuz yok, iletişim kuramıyoruz. Şu an çıkamıyoruz buradan ve yardım istiyoruz. Sürekli silah sesleri var. Ağır yaralılar ve kanaması olan bir kişi var. Kanamayı durduramıyoruz. Su yok, gıda yok. Çocukların psikolojisi bozulmuş" dedi. 

İHD: SİVİLLER İÇİN DERHAL YAŞAM KORİDORU AÇILSIN

İHD Mardin Şubesi, Nusaybin'de abluka altında olan sivil yurttaşlar için çağrı yaparak, yaşam koridoru açılmasını istedi. Açıklamada, sivillerin tahliye talebine dikkat çekilerek şöyle denildi: 

"Haber ajanslarına yansıyan ve Nusaybin ilçesinde yaşayan sivil insanların bulundukları yerlerden tahliye edilmeleri için yardım talebinde bulunmaktadırlar. Aynı zamanda yaşam haklarının tehlike altında olduğunu ifade etmektedirler. Sivil İnsanların yaşam haklarının korunması zorunludur. Nusaybin ilçesinde bulunan sivil insanların tahliye edilmeleri için derhal bir yaşam koridorunun açılması gerekmektedir.

Cizre benzeri bir olayın yaşanmaması için derhal ama derhal sivil insanların bulundukları yerlerden tahliye edilmeleri gerekmektedir. Sivillerin yaşam haklarının devletin koruması altında olduğunu hatırlatarak resmi yetkililerin sivil tahliye edilmesi için derhal ama derhal yaşam koridorunun açılmasını sağlamalıdırlar."