Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 26 Mayıs'ta 'teröristler devletin şefkatli kollarına teslim oldu' kurgusuyla servis edilen görüntülere dair yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Abluka altında bulunan mahallelerden çıkmak zorunda kaldıktan sonra tutuklanan 42 kişi kendileri gibi Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Meltem Oktay'a kameralar kapatıldıktan sonra gördükleri kötü muamele ve işkenceyi anlatmıştı.

Kameraya çekilip sonrasında servis edilen görüntülerde yer alan tutuklulardan biri olan Melis Teksan, tutuklu bulunduğu hapishanede gözaltına alınmaları sırasında yaşananları anlattığı bir mektup kaleme aldı. 

Teksan'ın anlatımlarını DİHA Muhabiri Meltem Oktay, gönderdiği kendi mektubu ile ulaştırdı. 

Melis Teksan kaleme aldığı o mektubunda yaşananları şu satırlarla anlattı: 

"Ben Melis Teksan;

Nusaybin'de yakalanan grubun içerisindeydim. 26.05.2016 tarihinde gözaltına alındım. 4 gün Nusaybin'de Terörle Mücadele Şubesi'nde, 6 günde Mardin Terörle Mücadele Şubesi'nde gözaltında tutuldum. Ben ve arkadaşlarım gözaltında kaldığımız süre boyunca polisler tarafından fiziki işkenceye ve her türlü hakarete maruz kaldık. Diğer gözaltına alınan arkadaşlarımızdan Şoreş'ten hala haber alamıyoruz. 

Gözaltındaki işkenceden kaynaklı vücudumuzda sayısızca darp izleri bulunmakla birlikte, vücudumda kalıcı hasara neden olacak darbeler aldım. Ayrıca gözaltında irademiz dışında zorla gerçek olmayan beyanlarda bulunmak zorunda bırakıldık. Örneğin; asker kamera karşısında önceden ayarlanmış bir şekilde, 'tecavüz, taciz, her türlü işkence ve zorla alıkonulma' gibi beyanlarda bulunmamız için zorla konuşturdular. 

Bunların gerçeklik payı olmadığı gibi amaçlanan şey devrimci hareketleri karalamak ve halkın gözünde düşürmektir. Tüm kamuoyunun ve televizyon ekranlarında servis edilen konuşmaların gerçek olmadığını, AKP polisleri tarafından hazırlanan senaryolar olduğu bilinmesi gerekir. 

Ayrıca gözaltındayken kimi arkadaşlarımıza zorla Türk marşları söylettirmeye çalıştılar. Diyarbakır zindanında yaşatılan işkence ve insanlık dışı uygulamalarından farksız olan uygulamalara maruz kaldık. 

Bunların bilinmesi başta hukukçular olmak üzere kamuoyunun bu uygulamalar karşısında sessiz kalmamasını istiyorum. 

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi
Melis Teksan."