Sabah saatlerinde evlerine polis baskınıyla gözaltına alınan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, yarın adliyeye sevk edilecek.

Kararı, Gülmen ve Özakça’nın avukatı Selçuk Kozağaçlı,  Twitter adresinden duyurdu ve “Yarın adliyeye çıkartacaklar. Ellerinde arama tutanağı dışında tek bir evrak olmadan!” diye yazdı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, “işimi geri istiyorum” talebiyle başlattıkları açlık grevinin 75’inci gününde gözaltına alındı.

Haklarında adli kontrol kararı bulunan Gülmen ve Özakça adli kontrol kararı gereği karakolda imza atmalarının üzerinden gün geçmeden evlerine özel harekât tarafından yapılan baskın ile gözaltına alınmıştı.

Gülmen Özakça avukatları aracılığıyla gönderdikleri mesajda, gözaltı süresinin uzaması halinde şekeri ve suyu keseceklerini açıklamıştı.

Öte yandan, Ankara’daki direniş alanı Yüksel Caddesi’nde, Özakça ve Gülmen için destek açıklaması yapan gruba polis müdahale etti.

Semih Özakça'nın açlık grevine başlayan eşi ve annesi hala gözaltında tutuluyor.