Kadına şiddet ve çocuk istismarını savunan Sosyal Doku Vakfı Başkanı ve İlahiyatçı Nurettin Yıldız, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘güncel islam’ tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Daha önce Erdoğan’ın “İslam güncellenmeli” çıkışına sürmanşetinden Necip Fazıl’ın “İslam yenilenemez” sözüyle yanıt veren Akit, bugünkü nüshasında hedefteki Nureddin Yıldız’ın konuyla ilgili yazısına yer verdi.

NUREDDİN YILDIZ’DAN ERDOĞAN’IN TARTIŞMASINA YANIT

Yıldız’ın Yeni Akit’te yayınlanan “Din kimseye uyarlanamaz!” başlıklı yazısının bir kısmı şöyle:

Dinin tüm zaman ve mekanlarda sabit olduğunu söyleyerek başlayan Yıldız, Erdoğan tarafından başlatılan tartışmayı “fitne” olarak niteledi:

Şu veya bu kişi ve grupların dinimizi böyle kaygan bir zemine çekmeleri kişiler bazında sonuç verebilir ama İslam, bir bütün olarak Allah’ın himayesindedir. İslam, önceki asırların fitne dalgalarına kapılmadığı gibi hiçbir zaman da fitnelere kapılmayacaktır. İslam’ı modern çağın anlayışına göre şekillendirme gayretleri, o fitneye alet olanlara günübirlik menfaatlerden başka bir kazanç getirmeyecektir.

‘KADIN KONUSUNDA ANA GAYE, İSLAM’A ŞEKİL VERME VE LAİKLİKTİR’

Kadınlar hak arama yürüyüşüne geçmeden erkeklerin uğraş gösterdiğini ileri süren Yıldız, kadın konusunun temelinde İslam’a şekil verme ve laiklik gayesi olduğunu yazdı.

Gerek kadın konusu gerekse diğer ayrıntıların tamamında ana gaye, İslam’a çağa uygun bir şekil verme arzusudur. İslam’ın çağa uygulanmış şekli ise, İslam’ı onların kafasında saklı duran, mevcut Hristiyanlığa benzetmekten başka bir şey değildir.

Bu oyunun oynanmasında kilit isim laiklik olmuştur. İslam’ı bile koruyacak güçte beşerî bir kılıf olarak laiklik konmuştur önümüze. Sanki laikliği kabul etmemesi durumunda Müslümanlar bile tehlikede kalacaklardır. Müslüman bir ailede kadın erkekten, erkek kadından korunmaktadır bu sayede. Müslüman birey, din adına insanları ezen hocalardan korunmuş sayılmaktadır. Laiklik öyle sunulmaktadır ki değil onu ithal bir değer olarak kabul edip etmeme tercihi, “Onsuz bir İslam bile olamaz” demeye getirilmektedir. Modernizasyon, laiklik ve dinsizlik! Kurulu düzenin varacağı güzergâh böyledir.