Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından Bakanlar Kurulu toplandı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme getirdiği ‘tek tip kıyafet’ konusunun toplantıda ele alındığını söyledi. Kurtulmuş, “Adalet Bakanlığımız çalışma yapacak. 'FETÖ' başta olmak üzere terör örgütü üyelerinin mahkemelere tek tip kıyafetle gelmeleri sağlanacak” dedi.

İlk olarak 15 Temmuz’un yıl dönümüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan kurtulmuş, şunları söyledi: “Türkiye, geçtiğimiz cumartesi-pazar günü 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde bir kere daha şehitlerimizi anmıştır. Yurtiçi ve yurtdışında fevkalade etkinlikler yapıldı. Ne bu hainleri ne yaptıklarını unutacağız ne de şehitlerimizi ve meydanlara çıkan vatandaşlarımızı da asla unutmayacağız. Bir kere daha, elim günde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.”

“111 BİN KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ”

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’larla ilgili ise şu bilgileri verdi: “Bu FETÖ’cü terör örgütüyle son derece kapsamlı mücadele sürdürülüyor. Bu mücadelenin 4 temel ayağı var. Birincisi, bu örgüt elemanlarının devletin içinden temizlenmesi.

Şimdiye kadar 26 KHK çıkarıldı. 111 bin 240 ihraç gerçekleşti. 32 bin 180 kamu görevinden uzaklaştırma gerçekleşti. Bu örgütün 40 yıl karda yürüyüp izini belli etmediğini düşünürsek mücadelenin devam edeceği görülüyor… İkincisi, bunların mahkemeler karşısında çıkarılması.

Üçüncüsü, örgütün finansal kaynaklarının kurutulması. Çok geniş bir finansal güce sahiptiler. Bir maske takarak yıllarca hayır kurumu gibi kendilerini göstermeleriyle büyük bir madde imkana sahip oldular. FETÖ ile ilişkili 966 şirkete el koyuldu. Dördüncüsü, sürecin kurumsal ve hukuki altyapısının hazırlanması. Maarif Vakfımız önemli bir eğitim kurumu olarak FETÖ’nün işgal ettiği yerleri alarak inşallah onları oradan çıkartacak. OHAL komisyonuna ilk gün 3 bin 28 başvuru yapıldı. Toplamda 120 bin başvuru bekleniyor.