Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'daki Barış Mitingi öncesinde meydana gelen patlamaları değerlendirmek için toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Katliamda hayatını kaybeden 97 kişiden 92'sinin kimliklerinin tespit edildiğini belirten Numan Kurtulmuş, 365 vatandaşın da patlamalarda yaralandığını açıkladı.

Kurtulmuş'un açıklamasının satır başları şöyle:

"97 kişi hayatını kaybetmiştir. Bunlardan 92'sinin kimliği belirtlenmiştir. 138 kişinin tedavisi devam etmektedir. 58 kişi yoğun bakımdadır. 36 ilimizden definler gerçekleştirilmek üzere kimliği tespit edilen ölülerimiz illerine gönderilmiştir.

Cumhuriyet Başsavcılığı ve emniyet ekipleri olay gerçekleştiği andan itibaren bütün birimler koordineli bir biçimde harekete geçmişlerdi. Adli Tıp Kurumu’muzda da kimlik tespit alışmaları son derece hızlı bir biçimde yapılmıştır. ALO 184 hattımıza 5384 başvuru gelmiştir. 5 ambulans helikopter ve bir uçak ambulansımız bulundurulmuştur. Ankara’da bulunan yakınlar içinde otelde konaklamaları için gerekli tedbirler alınmıştır.

Bombacılar için kimlik tespiti çalışmalarında son aşamaya gelindi. Ancak gizlilik kararı olduğu için konuşmak doğru olmaz. İki intihar bombacısı kullanılmış fabrikasyon TNT bombaları kullanılmıştır. Yaklaşık 5 kilo ağırlığında bomba kullanmıştır. Olayla ilgili çok sayıda şüpheli gözaltına alınmıştır.