Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve derginin sorumlu yazı işleri müdürü Murat Çapan hakkında, Terör örgütü propagandası yapmak ve Cumhurbaşkanına alenen hakaret' suçlamasıyla 2 yıl 8 ay’dan 12 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Savcı Gökhan Yolasığmaz tarafından hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan müşteki olarak yer aldı.

Derginin 14-20 Eylül tarihli 18. sayısının kapağında Erdoğan’ın, arkasında askerlere ait Türk bayrağı asılı tabutlar bulunduğu halde cep telefonu ile gülümseyerek öz çekim yaparken gösterir bir fotoğrafın bulunduğu belirtildi.

Söz konusu fotoğraf ile Erdoğan’ın asker cenazelerinin gelmesinden memnuniyet duyduğu izleniminin oluşturulduğu öne sürülen iddianamede, Erdoğan’ın fotoğrafı üzerinden PKK'nin cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerinin övüldüğü ve bu yöntemlere başvurmanın teşvik edildiği, PKK propagandasının yapıldığı iddia edildi.

Ayrıca iddianamede Güven'in, söz konusu fotoğrafın bir kurgu, amacının ise asker cenazelerini tartışmaya açmak olduğunu söylediği kaydedildi.

Güven’in, Tony Blair görselinin Türkiye'ye uyarlandığını söylediğinin belirttiği iddianamede, örgütü çağrıştıran bir sembol ve amblem olmadığını, suçlamaları kabul etmediğini kaydettiği anlatıldı.

Söz konusu iddianameyi kabul eden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Murat Çapan hakkında verilen adli kontrol kararının kaldırarak, 15 Nisan tarihine duruşma günü verdi.