DTK ve BDP'nin sürdürdüğü 'sivil itaatsizlik eylemleri' kapsamında cuma namazlarının açık alanlarda kılınması eylemi sürürken; Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde eylem kapsamında bir grup dün gece teravih namazını da cami yerine meydanda kıldı.

Mehmet Ali BULUN / RADİKAL

NUSAYBİN - BDP ve Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında cuma namazlarının Doğu ve Güneydoğu’nun bazı illerinde fahri imamlar eşliğinde meydanlarda kılınması eylemi sürerken, buna şimdi de teravih namazı eklendi.

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde dün akşam teravih namazı da meydanda kılınmaya başlandı. Nusaybin’deki Mittani Kültür Merkezi bahçesinde yüzlerce kişinin katılımı ile sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında, teravih namazı kılındı.

Kadınların da erkeklerin arkasında saf tuttuğu teravih namazı sırasında elektrik voltajının düşüp yükselmesi, namaz kılanları rahatsız etti. Bunun üzerine elektrik sistemi devreden çıkarılarak, eylem kapsamında açık alandaki teravih namazı karanlıkta kılındı.

BATMAN’DAKİ NAMAZA 1000 KİŞİ KATILDI

Sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında Batman Belediyesi bahçesinde kılınan teravih namazına yaklaşık 1000 kişi katıldı.

Teravih namazı kıldıran fahri imam Ahmet Eşiyok, vatandaşların ibadetini anlaşılır bir dilde yaptığını belirterek, "Kürtçe Cuma hutbelerinin ardından teravih namazlarımızı da açık alanda kılıyoruz. Cemaate Kürtçe sesleniyoruz. Herkes anlaşılabilir dille ibadetini yapıyor. Biz de bundan mutluluk duyuyoruz. Camilere göre daha seri ve erken ibadetimizi yapıyoruz. Camilerde teravih namazı 40-45 dakika sürerken, bizde ise bu süre 20 ila 25 dakika sürüyor" dedi.

Erkeklerin yanı sıra kadınların da teravih namazı kılmaya geldiğini belirten fahri imamlardan Talat Turhan ise, "Dinadamları Derneğimiz çatısında 50’yi aşkın imam var. Her akşam gönüllü olarak teravih namazı kıldırıyoruz. Kürtçe Cuma’larda da görev alıyoruz. Kürtçe Cuma’dan sonra başladığımız teravih namazlarına da ilgi var" dedi.