Şirince’de "kaçak inşaat" yaptırdığı gerekçesiyle 11 buçuk yıl hapse mahkum edilen yazar Sevan Nişanyan, özel izinle cezaevinden çıkarak doğum gününü kutladı.


Sevdikleriyle bir araya gelen Nişanyan, ‘cahil, korkak, cahil’ bir kitlenin kontrolünde olduğunu söylediği bürokrasiyle mücadeleyi kazanabileceğine inanmadığını söyledi.

DANSÖZLE DANS ETTİ 

Sözcü
’den Deniz Ayhan’ın haberine göre Nişanyan’ın 60’ıncı yaş partisine katılanlar arasında HDP’li vekiller Sırrı Süreyya Önder, Garo Paylan, Hasan Cemal ve Hayko Bağdat da vardı.

Doğum günü partisine gelen dansözle dans eden Nişanyan, “Zannediyorum tarihte ilk kez Türkiye’de cezaevinde olup da, papyon, kravatla dansöz oynatan bir kişi olmanın onurunu yaşadım” dedi.

Son iki yıldır cezaevinde tutulan Nişanyan, artık bürokrasiyle mücadeleyi kazanmanın mümkün olmadığına inandığını belirtti. Nişanyan, şunları söyledi: ”Türkiye’yi yöneten bürokrasidir, bürokrasi ise en cahil, en korkak ve en yeteneksizin egemen olduğu sistemin adıdır. Korkudan ve beceriksizlikten dolayı her türlü insani duyguyu kaybetmiş olan ve sadece küçük çıkarlarıyla hareket eden insanlardan oluşan bir ağdır. Türkiye’yi yöneten bunlardır. Türkiye’yi yöneten dehşetli cahil, korkak, yaşamdan hiçbir beklentisi olmayan, sizden benden daha fazla korkan; bir takım çapsız ve cahil 3 milyon kişilik ordunun kontrolündedir. Bununla başa çıkmak kolay değildir. Bürokrasiyle mücadeleyi kazanmanın imkanını göremiyorum.”

Nişanyan'ın konuşması şöyle: