Nijerya gümrük polisinin Türkiye’den yola çıktığı belirtilen silah yüklü bir gemiye Lagos limanında el koyduğu bildirildi.

Sputnik’in haberine göre, Nijerya Gümrük İdaresi sözcüsü Joseph Atta, yaptığı açıklamada çok sayıda pompalı tüfek ve ateşli silah gereçleri bulduklarını açıkladı.

Attah, “İstihbarat servislerinden edindiğimiz bilgiler üzerine yetkililer, Lagos’ta bir gemide incelemede bulundu. İnceleme sonucunda 440 pompalı tüfek ve ateşli silah gereçleri ele geçirildi” ifadelerini kullandı.

‘SIVAYLA KAPLANMIŞ HALDE’

Geminin Türkiye’den yola çıktığını ifade eden sözcü, silahların gümrükçülerin dikkatinden kaçabilmek için sıvayla kaplandığını belirtti.

Sözcü, olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını ve konu hakkında soruşturma başlatıldığını da belirtti.

KİME TESLİM EDİLECEĞİ HENÜZ BİLİNMİYOR

Nijeryalı yetkililer, ocak ayında Lagos’ta bir kamyonda 661 pompalı tüfek yakalamıştı. Olayın ardından, kamyonu incelemekle sorumlu olduğu tespit edilen üç gümrük yetkilisi hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Söz konusu silahların kime teslim edilmek istendiği bilinmiyor. Etnik gerilimlerin yaşandığı Nijerya’da yetkililer, radikal dinci Boko Haram örgütünün ülkenin kuzeydoğusunda neden olduğu şiddet olaylarıyla mücadele ediyor.