Niğde’de nisan ayından beri sürdürülen suç örgütü soruşturması kapsamında, Niğde Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak’ın gözaltına alındığı bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, "çıkar amaçlı, silahlı suç örgütü kurmak ve üyesi olmak" iddiasıyla savcılık talimatıyla emniyet müdürlüğünde gözaltına alındı. Albayrak’ın makamı ve evinde de arama başlatıldığı öğrenildi.

Aynı soruşturma kapsamında ayrıca, Bor İlçe Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç’ın makamı ve evinde, eski Emniyet Müdür Yardımcısı Raşit Çavdar’ın Kuşadası’ndaki evinde, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Arif Arı’nın işyeri ve evinde, ayrıca Ticaret ve Sanayi Odası’nda arama yapılıyor.

Emniyet Müdürü Albayrak’ın adliyeye sevk edileceği, ev ve makamlarında arama yapılan diğer görevlilerin şüpheli sıfatıyla ifade verecekleri belirtildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Niğde’de suç örgütlerine yönelik olarak 13 Nisan’da "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, bu kapsamda tefecilik yapmak, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklamak, suç örgütüne
yardım etmek amacıyla özel evrakta sahtecilik yapmak" iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan çok sayıdaki şüpheliden 15’i, tutuklanmıştı. Zanlıların ifadesinden yola çıkan Cumhuriyet Savcılığı, Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesinde çalışan 3
polis hakkında, "operasyonun gizliliğini ihlal ettikleri" gerekçesiyle soruşturma açılmıştı.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan polisler hakkında idari soruşturma başlatan Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı, Adana Bölge Grup Başkanlığı’nda görevli başmüfettişler E.S. ve E.D.’yi Niğde’ye göndermiş,

Polis başmüfettişleri de, "Soruşturma sırasında delilleri kararttıkları" iddiasıyla tutuklanmıştı. Aynı soruşturmanın kapsamında operasyonun bir sonraki dalgasında da Niğde Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir başkomiser de suç örgütü ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle tutuklanmış, iki başmüfettiş ve bir başkomiser tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Niğde Emniyet Müdürü serbest!

Yusuf Albayrak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"Çıkar amaçlı, silahlı suç örgütü kurma ve üyesi olma" iddiasıyla savcılığın talimatıyla gözaltına alınan, Cumhuriyet Savcısı Abdulkadir Polat’a ifade verdikten sonra tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Albayrak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürü Albayrak, adliyeden çıkarken gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız?" sorusu üzerine, "Devlet memuruyum, herhangi bir açıklama yapamam, hepimize geçmiş olsun" dedi.

Savcı Abdulkadir Polat’ın, Albayrak’ın serbest bırakılmasına itiraz edeceği öğrenildi.