İnternet yayınlarına RTÜK sansürü tartışmasının merkezinde Adnan Oktar'ın kanalını gazeteci Nevşin Mengü ziyaret etti.

İnternet yayınlarına RTÜK sansürü tartışmasının merkezinde Adnan Oktar'ın kanalı bulunuyor.

Kamuoyunun “Adnan hoca” olarak tanıdığı Adnan Oktar, “Kedicikler” olarak bilinen kadınlarla birlikte program yapması tepkilere neden oluyordu.

Adnan Oktar’ın A9 adlı kanaldan yayın yaptığı televizyonunu ise gazeteci Nevşin Mengü, DW Türkçe adına ziyaret etti.

A9 kanalının yayın yaptığı stüdyonun bulunduğu villaya giden Mengü, Adnan Oktar’a “Siz şeyh misiniz” sorusunu yöneltti.

Oktar ise bu soruyu reddederek “Ben bilmem böyle işleri” diyerek yanıt verdi.

Öte yandan Adnan Oktar, Mengü’ye, RTÜK’ün cezasının ardından artık kamuoyunda “kedicikler” olarak bilinen kadınların yayınlara çıkmayacaklarını açıkladı.

Oktar, programına katılan kadın ve erkeklerin kendilerini sevdiğini söylerken "Beni kıskanıyorlar" dedi ve bu kıskanan kişilerin 'homoseksüel lobisi' ile 'İngiliz derin devleti' olduğunu savundu. Oktar, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunlar çeşitli makamlara gelerek beni durdurma, hatta tutuklama tavsiyesi gibi konuşmalar yaptılar. Bunların baskı gücü çok yüksek. Homoseksüel lobisi de çok yangınlar. İngiliz derin devleti içerisinde bu homoseksüel lobisi."

Nevşin Mengü’nün Adnan Oktar izlenimleri ve konuğu gazeteci İrfan Bozan yarın 21.00’de DW Türkçe’nin YouTube kanalında olacak.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dün Adnan Oktar’ın ‘kedicikler’ adını verdiği kadınlarla yaptığı TV programlarını “İnşallahlar, maşallahlar havada uçuşuyor, dini bir takım referanslar ve orada dansöz oynatıyorsun böyle bir şey olabilir mi? Tamamen akli dengesi herhalde bozulmuş” diyerek eleştirmişti.

Oktar, Erbaş’a “Kerhanelerden, kumarhanelerden, içki fabrikalardan alınan paralarla, vergilerle maaşlarınız ödeniyor. Bir kere bunlar hakkında açıklama yaptınız mı, bunlara sesinizi çıkarttınız mı? Gıkın çıkmıyor hoca efendi” diye seslenmişti.

Kaynak: Cumhuriyet