İzmir'de hayatını kaybeden ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'ın Karabağlar İlçesi'ndeki evine hırsız girdiği iddia edildi. İddialar üzerine başlatılan incelemede evde hırsızlık bulgularına rastlanmadı.

 

Ertaş'ın Karabağlar ilçesi Yunus Emre Mahallesi'ndeki evinden hırsızlık yapıldığı ve arasında sazlarının da bulunduğu bazı eşyalarının çalındığı iddiaları üzerine İzmir Emniyeti çalışma başlattı.

 

Yapılan araştırmada, evin kapı ve pencerelerinde zorlama olmadığı tespit edildi.

 

Emniyet yetkilileri, evde yapılan incelemede hırsızlık bulgularına rastlanmadığını ifade ederek, olayın hırsızlık olmadığını bildirdi. Yetkililer, kaybolan eşyaların aile içinden birileri tarafından alınmış olabileceğini kaydetti.

 

Ertaş'ın komşularından Mustafa Hayırlı, iş yerinin Neşet Ertaş'ın evinin tam karşısında olduğunu ve bugüne kadar eve yönelik şüpheli hiçbir durum gözlemlenmediğini belirtti.

 

Olayın hırsızlık olduğuna inanmadığını ifade eden Hayırlı, "Neşet Babayı bu mahallede herkes sever, hiç kimsenin böyle bir şey yapacağına inanmıyorum. Bu konuda, başka nedenler de olabilir" dedi.

 

Ertaş'ın diğer komşuları da olayın hırsızlık değil, aile içi bir meseleden kaynaklandığını savundu.

 

EN SEVDİĞİ BAĞLAMA DA ALINMIŞ

Sanatçının özellikle konserlerinde kullandığı ve 'en sevdiğim' dediği yeğeninden hediye olduğu öğrenilen üzerinde Atatürk motifi bulunan bağlamasının da aralarında bulunduğu 3 sazı ile özel eşyalarını çalındığı iddia edilmişti.

 

Olaydan haberdar olan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da olayın aydınlanması için İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay'a talimat verdiği öğrenilmişti.