Kobani’yi yeniden inşa etmek için Suruç’ta toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) basın açıklamasına bombalı saldırı düzenlendi.

Patlama sonrasında 31 kişi öldü, 100'e yakın kişi yaralandı.

SGDF, neden Kobani’ye gitmek istediklerini anlatan “Kobanê'yi Beraber Savunduk Beraber İnşa Edeceğiz” isimli bir çağrı videosu hazırlamıştı.

Farklı illerden Suruç'a gelen gençler 19-24 Temmuz'da Kobani'de olacaktı.

SGDF Eş Başkanı Oğuz Yüzgeç, videoda Kobani kentindeki enkaz kaldırma çalışmalarına katılacaklarını, bir park, kreş ve hastanelerdeki inşaat sürecine katılacaklarını anlatıyor.

“Yapacağımız çocuk parkı Denizlerin Zap’a yaptığı barış köprüsü gibi olacak. Böylesi sembolik bir önemi var. Park için Türkiye’nin her yerinden oyuncaklar topladık.“

SGDF MYK üyesi Başak Baydar ise “Hatıra ormanında Kobanê’de şehit düşenlerin isimlerinin olduğu 500 fidan dikeceğiz. Berkin Elvan için meyve ağaçları dikeceğiz. O ağacın verdiği meyveler çocukları özgürleştirecek” diyor.

Videoda konuşan iki kişi de şu anda hastanede yaralı olarak tedavi görüyor. Videonun sonunda İlkay Akkaya, Cahit Berkay, Hüsnü Arıkan ve Fehmi Taştekin de gençlerin yolculuklarına destek veriyor. 

İşte o video: